Voor organisatoren

Ben je een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Week van de Korte Keten? Dan kan je de activiteit registreren op de website via het inschrijvingsformulier.

Je hebt de keuze uit volgende activiteiten:

  • Proeverij
  • Blik achter de schermen
  • Opendeurdag
  • Boeren- of streekmarkt
  • Eten op een unieke locatie
  • Fiets- of wandelroute

Je inschrijving dient te worden goedgekeurd. Het kan dus even duren vooraleer je activiteit op de website gepubliceerd wordt.  Indien je vragen heeft, kan je steeds contact opnemen met de verantwoordelijke van de provincie.

Inspiratie nodig?

Natuurlijk wil je de Korte Keten mee helpen bekend maken en een activiteit organiseren tijdens de Week van de Korte Keten! Maar wat? En hoe onderscheid ik me van de andere activiteiten?

Onderstaande inspiratiefiches kunnen je helpen een topactiviteit op poten te zetten:

Maatregelen i.v.m. Afrikaanse varkenspest

Ten gevolge de dringende maatregelen betreffende de bestrijding van de Afrikaanse varkenspest is volgende regel van kracht: 

De toegang tot elk varkensbedrijf of elke plaats waar varkens worden gehouden is enkel toegelaten voor personen nodig in het kader van de goede bedrijfsvoering.

Dit komt neer op een verbod op bedrijfsbezoeken op bedrijven waar varkens aanwezig zijn! 

De Korte Keten Kop

Heb jij een uniek korte keten verhaal? Ben jij een geboren ambassadeur voor de korte keten? Wil jij lokale producten uit je provincie een gezicht geven? De Provincies gaan op zoek naar Korte Keten Koppen!

Meer info en inschrijven kan bij je provincie: