Voor organisatoren

Ben je een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Week van de Korte Keten? Organiseer dan tussen 15 en 23 mei een leuke activiteit en wij plaatsen je activiteit in de kijker op de agenda en Facebookpagina. Jij laat bezoekers proeven van je lekkere, verse producten in de hoevewinkel en op streekmarkten, organiseert een fietstocht langs landbouwbedrijven of een kookworkshop met lokale producten. Je kan vele kanten op.

Hoe je activiteit communiceren en welke maatregelen treffen in Coronatijden? Bekijk dan zeker dit filmpje om informatie en inspiratie op te doen. Op de website van het Steunpunt Korte Keten vind je ook fiches om je te helpen je Week van de Korte Keten coronaproof te maken.Registreer je activiteit

Om de deelnemers het zo gemakkelijk mogelijk te maken, werken we voor de agenda samen met UIT-in-Vlaanderen. Via de UIT-databank kan je gemakkelijk je activiteit invoeren.

  • Hier vind je alvast een handig filmpje met een handleiding tot het invoeren van een activiteit op UITdatabank. Ook een geschreven handleiding hebben we voorzien. 
  • Vergeet zeker niet in je tekst “Week van de Korte Keten” te vermelden.
  • Label het evenement na ingave met ‘lekker lokaal’.  Dan zal de activiteit sneller verschijnen op www.weekvandekorteketen.be
  • Let wel: Je activiteit moet nog gevalideerd worden door de organisatoren van de Week van de Korte Keten en zal dus niet meteen verschijnen in de agenda op deze website. Dit kan 1 à 2 dagen duren.

Inspiratie nodig?

Het Steunpunt Korte Keten organiseert enkele online masterclasses waarbij producenten aan het woord komen die al eerder een activiteit hebben georganiseerd tijdens de Week/Zomer van de Korte Keten. Hoe hebben zij het aangepakt? Waar moet je zeker op letten? Wat zijn de succesformules of valkuilen? De masterclasses zullen opgenomen worden zodat producenten die niet aanwezig kunnen zijn, ze nog kunnen herbekijken.