Voor organisatoren

Ben je een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Zomer van de Korte Keten? Organiseer dan een leuke activiteit tijdens de zomermaanden. Wij plaatsen je activiteit in de kijker op de agenda en Facebookpagina. Jij laat bezoekers proeven van je lekkere, verse producten in de hoevewinkel en op streekmarkten, organiseert een fietstocht langs landbouwbedrijven of een kookworkshop met lokale producten. Je kan vele kanten op.

Hoe je activiteit communiceren en welke maatregelen treffen in Coronatijden? Bekijk dan zeker dit filmpje om informatie en inspiratie op te doen. Op de website van het Steunpunt Korte Keten vind je ook fiches om je te helpen je Zomer van de Korte Keten coronaproof te maken.

 Je kan ook een scan maken van je evenement met het Covid event risk model, om inzicht te verwerven in het veiligheidsrisico van je activiteit. Meer info: Covid Event Risk ModelRegistreer je activiteit

Om de deelnemers het zo gemakkelijk mogelijk te maken, werken we voor de agenda samen met UIT-in-Vlaanderen. Via de UIT-databank kan je gemakkelijk je activiteit invoeren.

  • Hier vind je alvast een handig filmpje met een handleiding tot het invoeren van een activiteit op UITdatabank. Ook een geschreven handleiding hebben we voorzien. 
  • Vergeet zeker niet in je tekst “Zomer van de Korte Keten” te vermelden.
  • Label het evenement na ingave met ‘lekker lokaal’.  Dan zal de activiteit sneller verschijnen op www.zomervandekorteketen.be
  • Let wel: Je activiteit moet nog gevalideerd worden door de organisatoren van de Zomer van de Korte Keten en zal dus niet meteen verschijnen in de agenda op deze website. Dit kan 1 à 2 dagen duren.Om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, zijn alle inspiratiemomenten en vormingsmomenten geannuleerd. We zoeken naar een praktische manier om jullie de nodige informatie te bezorgen.