Spaarkaartactie Week van de Korte Keten 2024

Ben je een korteketenproducent in Vlaanderen en wil jij je trouwe klanten extra verwennen tijdens de Week van de Korte Keten? Doe dan mee aan de spaarkaartactie! 

Hoe werkt het?

Jij ontvangt na inschrijving een actiepakket met spaarkaarten, 1 kleur stickers en affiches (levering tijdig voor actie).

Per aankoopschijf, die je zelf bepaalt, ontvangt je klant een spaarkaart en een sticker. Je klanten verzamelen dan in de periode van 18 mei tot 30 juni drie stickertjes met minstens twee kleuren (en dus van minstens twee producenten). Bij een volle spaarkaart krijgen ze een houten lepel. Bovendien maken ze  kans op één van de provinciale prijzen. Want elke producent kan een selectie van spaarkaarten naar het provinciale adres sturen, daar wordt een winnaar bekendgemaakt van de hoofdprijs (hierover volgt later meer info).

Schrijf je uiterlijk 26 april in via de link van jouw provincie en ontvang tijdig alle materiaal voor de spaarkaartactie.

Provincie Antwerpen
Provincie Limburg: mail naar landbouwenplatteland@limburg.be
Provincie Oost-Vlaanderen
Provincie Vlaams-Brabant
Provincie West-Vlaanderen

Raadpleeg hier de handleiding voor producenten.

Organiseer een activiteit

Ben je een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Week van de Korte Keten? Organiseer dan tussen 18 en 26 mei een leuke activiteit en wij plaatsen je activiteit in de kijker op de agenda en Facebookpagina

Er zijn heel wat mogelijkheden.: een klassieke rondgang, een workshop of een aantrekkelijk aanbod van hoeveproducten. Bekijk bijvoorbeeld de formule eens van een drive-in of de opzet van een afhaalbox in die specifieke week. Wie weet wordt dit na deze proefweek wel een blijver op jouw bedrijf! Verder kan je bijvoorbeeld ook de mogelijkheden exploreren om online activiteiten aan te bieden. Misschien leent jouw bedrijf zich wel tot een online rondleiding of een online kookworkshop.

Organiseer je een activiteit, dan moet je deze ook communiceren. Maak hierbij zoveel mogelijk gebruik van de huisstijl van de Week van de Korte Keten: banner, logo

Om de deelnemers het zo gemakkelijk mogelijk te maken, werken we voor de agenda samen met UIT-in-Vlaanderen. Via de UIT-databank kan je gemakkelijk je activiteit invoeren.

  • Hier vind je alvast een handige handleiding tot het invoeren van een activiteit op UITdatabank. 
  • Vergeet zeker niet in je tekst “Week van de Korte Keten” te vermelden.
  • Label het evenement na ingave met ‘lekker lokaal’.  Dan zal de activiteit sneller verschijnen op www.weekvandekorteketen.be
  • Let wel: Je activiteit moet nog gevalideerd worden door de organisatoren van de Week van de Korte Keten en zal dus niet meteen verschijnen in de agenda op deze website. Dit kan 1 à 2 dagen duren.