Ben je een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Week van de Korte Keten? Organiseer dan tussen 13 en 21 mei een leuke activiteit en wij plaatsen je activiteit in de kijker op de agenda en Facebookpagina

Er zijn heel wat mogelijkheden.: een klassieke rondgang, een workshop of een aantrekkelijk aanbod van hoeveproducten. Bekijk bijvoorbeeld de formule eens van een drive-in of de opzet van een afhaalbox in die specifieke week. Wie weet wordt dit na deze proefweek wel een blijver op jouw bedrijf! Verder kan je bijvoorbeeld ook de mogelijkheden exploreren om online activiteiten aan te bieden. Misschien leent jouw bedrijf zich wel tot een online rondleiding of een online kookworkshop.

Organiseer je een activiteit, dan moet je deze ook communiceren. Maak hierbij zoveel mogelijk gebruik van de huisstijl van de Week van de Korte Keten: banner, logo, flyer en affiche.

Registreer je activiteit

Om de deelnemers het zo gemakkelijk mogelijk te maken, werken we voor de agenda samen met UIT-in-Vlaanderen. Via de UIT-databank kan je gemakkelijk je activiteit invoeren.

  • Hier vind je alvast een handig filmpje met een handleiding tot het invoeren van een activiteit op UITdatabank. Ook een geschreven handleiding hebben we voorzien. 
  • Vergeet zeker niet in je tekst “Week van de Korte Keten” te vermelden.
  • Label het evenement na ingave met ‘lekker lokaal’.  Dan zal de activiteit sneller verschijnen op www.weekvandekorteketen.be
  • Let wel: Je activiteit moet nog gevalideerd worden door de organisatoren van de Week van de Korte Keten en zal dus niet meteen verschijnen in de agenda op deze website. Dit kan 1 à 2 dagen duren.