Ben je een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Week van de Korte Keten? Organiseer dan tussen 15 en 23 mei een leuke activiteit en wij plaatsen je activiteit in de kijker op de agenda en Facebookpagina

Bedenk een activiteit met respect voor de geldende coronamaatregelen: zoveel mogelijk in open lucht en met ontvangst in zeer kleine groepen of individueel. Ook dan is nog veel mogelijk. Niet alleen een klassieke rondgang, een workshop of een aantrekkelijk aanbod van hoeveproducten. Bekijk bijvoorbeeld de formule eens van een drive-in of de opzet van een afhaalbox in die specifieke week. Wie weet wordt dit na deze proefweek wel een blijver op jouw bedrijf! Verder kan je bijvoorbeeld ook de mogelijkheden exploreren om online activiteiten aan te bieden. Misschien leent jouw bedrijf zich wel tot een online rondleiding of een online kookworkshop.

Hoe je activiteit communiceren en welke maatregelen treffen in Coronatijden? Bekijk dan zeker dit filmpje om informatie en inspiratie op te doen. Op de website van het Steunpunt Korte Keten vind je ook fiches om je te helpen je Week van de Korte Keten coronaproof te maken.

Organiseer je een activiteit, dan moet je deze ook communiceren. Maak hierbij zoveel mogelijk gebruik van de huisstijl van de Week van de Korte Keten: banner, logo, flyer en affiche.

Registreer je activiteit

Om de deelnemers het zo gemakkelijk mogelijk te maken, werken we voor de agenda samen met UIT-in-Vlaanderen. Via de UIT-databank kan je gemakkelijk je activiteit invoeren.

  • Hier vind je alvast een handig filmpje met een handleiding tot het invoeren van een activiteit op UITdatabank. Ook een geschreven handleiding hebben we voorzien. 
  • Vergeet zeker niet in je tekst “Week van de Korte Keten” te vermelden.
  • Label het evenement na ingave met ‘lekker lokaal’.  Dan zal de activiteit sneller verschijnen op www.weekvandekorteketen.be
  • Let wel: Je activiteit moet nog gevalideerd worden door de organisatoren van de Week van de Korte Keten en zal dus niet meteen verschijnen in de agenda op deze website. Dit kan 1 à 2 dagen duren.

Inspiratie nodig?

We organiseren ook dit jaar enkele online inspiratiemomenten waarbij lokale besturen en producenten aan het woord komen die al eerder een activiteit hebben georganiseerd tijdens de Week/Zomer van de Korte Keten. Hoe hebben zij het aangepakt? Waar moet je zeker op letten? Wat zijn de succesformules of valkuilen? De inspiratiesessies zullen opgenomen worden zodat producenten die niet aanwezig kunnen zijn, ze nog kunnen herbekijken.

  • Inspiratiesessie voor lokale besturen op 1 maart 2021 van 14u tot 15u30 – Herbekijk
  • Inspiratiesessie voor producenten op 8 maart 2021 van 12u30 tot 14u – Herbekijk

Korte Keten Kop

Wil jij als korteketenproducent de ambassadeur van je provincie worden? Neem dan zeker deel aan de Korte Keten Kop-verkiezing