Voor organisatoren

Ben je een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Week van de Korte Keten? Organiseer dan een leuke activiteit tijdens de Week van de Korte Keten van 6 tot 14 juni 2020.

Bezoekers laten proeven van je lekkere, verse producten in de hoevewinkel en op streekmarkten, een fietstocht langs landbouwbedrijven of een kookworkshop met lokale producten. Je kan vele kanten op.Registreer je activiteit

Om de deelnemers het zo gemakkelijk mogelijk te maken, werken we voor de agenda samen met UIT-in-Vlaanderen. Via de UIT-databank kan je gemakkelijk je activiteit invoeren.

  • Hier vind je alvast een handig filmpje met een handleiding tot het invoeren van een activiteit op UITdatabank. Ook een geschreven handleiding hebben we voorzien. 
  • Vergeet zeker niet in je tekst “Week van de Korte Keten” te vermelden.
  • Label het evenement na ingave met ‘week van de korte keten’.  Dan zal de activiteit sneller verschijnen op www.weekvandekorteketen.be
  • Let wel: Je activiteit moet nog gevalideerd worden door de organisatoren van de Week van de Korte Keten en zal dus niet meteen verschijnen in de agenda op deze website. Dit kan 1 à 2 dagen duren.Inspiratie nodig?

Wil je een activiteit rond lokaal voedsel of korte keten organiseren? Vind inspiratie in onze inspiratiefiches of kom naar een inspiratiemoment in je provincie:

De inspiratiemomenten zijn ook dé ideale plaats om contacten te leggen met andere organisatoren.

 

Nog meer hulp

Natuurlijk wil je de Korte Keten mee helpen bekend maken en een activiteit organiseren tijdens de Week van de Korte Keten! Maar wat? En hoe onderscheid ik me van de andere activiteiten? 

Met medewerking van het Steunpunt Korte Keten worden in februari en maart 2020 enkele vormingsmomenten voor organisatoren van evenementen gehouden. Het doel is je te helpen met het organiseren en promoten van je evenement. Per provincie worden er zowel namiddagsessies als avondsessies georganiseerd. Deze sessies zijn gratis, maar er wordt wel gevraagd uiterlijk 1 week voor aanvang van de vorming in te schrijven via steunpuntkorteketen@ons.be of 016/24 39 54.

Bij het bekendmaken van je activiteit kan je steeds de huisstijl van de Week van de Korte Keten gebruiken. 

Om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, zijn alle inspiratiemomenten en vormingsmomenten geannuleerd. We zoeken naar een praktische manier om jullie de nodige informatie te bezorgen.