Korte Keten in de provincie Antwerpen

Op bijna de helft van het grondgebied van de provincie Antwerpen zijn landbouwers dag in dag uit bezig met ons voedsel. Een 200-tal van die ondernemers spant zich als korte keten-producent in om lokaal lekkers op een laagdrempelige en aangename manier voor te schotelen. Bij hen kan je in een hoevewinkel, automaat, pluktuin, op de markt … terecht en koop je dus rechtstreeks bij de producent. Je gaat naar huis met kraakverse producten en weet waar jouw voedsel vandaan komt. Tijdens de Week van de Korte Keten kan je korte keten-ondernemers uit onze provincie en uit andere Vlaamse provincies nog beter leren kennen.

Bekijk het overzicht van alle activiteiten

Bibliotheken moedigen we aan om een themahoekje in te richten. Daarvoor stelden we een handige leeslijst op als leidraad. Bezoek dus zeker ook je plaatselijke bibliotheek tijdens de Week van de Korte Keten en lees en leer bij over lokale voedselproductie en de vele voordelen die het met zich meebrengt voor consument en producent.

We leerden onze korte keten kopers beter kennen

Tijdens de vorige editie van de Week van de Korte Keten sprokkelden we getuigenissen en verhalen van korte keten-kopers. Al deze verhalen bundelden we in een mooie publicatie Samen voor Korte Keten: tips en verhalen. Deze verhalen zijn nog steeds actueel en inspirerend. Benieuwd? Bekijk dit handzame boekje online en/of bestel enkele exemplaren via korteketen@provincieantwerpen.be

Neem contact op met  provincie Antwerpen via korteketen@provincieantwerpen.be.