Activiteiten in de provincie Antwerpen

Wil je deze zomer genieten van lokaal lekkers op je boterham, in je kookpot, op je barbecue, in je ijscoupe, glaasje, … ? Op bijna de helft van het grondgebied van de provincie Antwerpen zijn landbouwers dag in dag uit bezig met ons voedsel. Een 80-tal van die ondernemers spant zich als hoeve- en streekproducent extra in om lokaal lekkers op een laagdrempelige en aangename manier voor te schotelen. Bij hen kan je in een hoevewinkel, automaat, pluktuin, … terecht en koop je dus rechtstreeks bij de producent. Je gaat naar huis met kraakverse producten en leert waar jouw voedsel vandaan komt.

Combineer je korteketenaankopen met een recreatief uitje: fiets, wandel of skate naar een zelfpluktuin, CSA-boerderij, verkooppunt van hoeve-ijs en geniet met respect voor de coronamaatregelen van lokale producten.


Meer info

Kom je graag meer te weten over de hoeve- en streekproducenten uit provincie Antwerpen? Surf dan naar www.lekkersmetstreken.be. Op dit platform vind je al het lokale lekkers uit de provincie Antwerpen en ontdek je waar je dit in jouw buurt kunt kopen. Je vindt er streekproducten met een verhaal naast verse producten rechtstreeks van de boer.