Korte Keten in de provincie Antwerpen

Op bijna de helft van het grondgebied van de provincie Antwerpen zijn landbouwers dag in dag uit bezig met ons voedsel. Een 200-tal van die ondernemers spant zich als korte-keten-producent in om lokaal lekkers op een laagdrempelige en aangename manier voor te schotelen. Bij hen kan je in een hoevewinkel, automaat, pluktuin, op de markt … terecht en koop je dus rechtstreeks bij de producent. Je gaat naar huis met kraakverse producten en weet waar jouw voedsel vandaan komt. Tijdens de Week van de Korte Keten kan je leuke activiteiten meepikken. Bekijk ze in de activiteitenrubriek op deze website.

We willen jullie beter leren kennen

Tijdens de Week van de Korte Keten brengen we lokaal winkelen bij de boer(in) extra onder de aandacht. We verleggen onze focus in 2022 van de korte keten-verkopers naar de Korte Keten Kopers. Via allerlei manieren gaan we getuigenissen en verhalen van korte keten-kopers sprokkelen. 

Medewerkers van provincie Antwerpen schuimen ook enkele dagen diverse korte keten-verkooppunten af om de Korte Keten Kopers in hun provincie te leren kennen.

Waarom zijn we zo nieuwsgierig?

We willen weten waarom jullie net bij korte keten-producenten kopen. We zijn ook benieuwd naar twijfels die jullie mogelijks ervaren. Daarna gaan we met al deze info aan de slag en delen we de verzamelde verhalen in een campagne.

Korte keten-radio

Tijdens de Week van de Korte Keten kan je op elke werkdag tussen 12 en 13 uur naar een thema-uitzending over korte keten luisteren op Radio 2. Op maandag 16 mei bijt provincie Antwerpen de spits af. Luister je mee? We kunnen al verklappen dat we live gaan uitzenden vanop een plukboerderij in de gemeente Schelle.

De uitzendingen vanuit de andere Vlaamse provincies kan je van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 mei telkens ‘s middags beluisteren via DAB+, de digitale radio. Heb je geen digitale radio? Via de rubriek Herbeluister in de Radio 2 app kan je wanneer je maar wil, afstemmen op de uitzendingen van de Week van de Korte Keten.

Neem contact op met Lien Vloeberghs, de adviseur korte keten-landbouw van provincie Antwerpen via weekvandekorteketen@provincieantwerpen.be.