Korte Keten in de provincie Antwerpen

Op bijna de helft van het grondgebied van de provincie Antwerpen zijn landbouwers dag in dag uit bezig met ons voedsel. Een 200-tal van die ondernemers spant zich als hoeveproducent in om lokaal lekkers op een laagdrempelige en aangename manier voor te schotelen. Bij hen kan je in een hoevewinkel, automaat, pluktuin, … terecht en koop je dus rechtstreeks bij de producent. Je gaat naar huis met kraakverse producten en leert waar jouw voedsel vandaan komt.

Tijdens de Week van de Korte Keten brengen we lokaal winkelen bij de boer extra onder de aandacht. De huidige coronamaatregelen laten evenementen nog niet toe. In de provincie Antwerpen gaan we tijdens de Week van de Korte Keten dan ook voluit voor de promotie van de reguliere korteketenverkoop!

Uiteraard kan je je korteketenaankopen wel combineren met een recreatief uitje! Fiets, wandel of skate naar een zelfpluktuin, CSA-boerderij, verkooppunt van hoeve-ijs en geniet met respect voor de coronamaatregelen van lokale producten.


Meer info

Kom je graag meer te weten over de hoeveproducenten uit provincie Antwerpen? Surf dan naar www.rechtvanbijdeboer.be/provincie-antwerpen. Op dit platform vind je gemakkelijk terug waar de lokale producenten in jouw gemeente zitten, en wat zij verkopen. Veel plezier!