Stem op je favoriete Korte Keten Kop

Provincie Antwerpen gaat op zoek naar een Korte Keten Kop. Welk van deze gezichten is voor jou het boegbeeld van korte keten verkoop? Stemmen kan via onderstaande knop en dat nog t.e.m. 6 mei.

De 5 laureaten

Jan Valckx van De Lommerte in Laakdal biedt hoevevlees van Fleckvieh-runderen en biologische buitenvarkens aan. Je kan er ook zelf bloemen plukken en groenten en fruit van collega-bioboeren kopen. Naast de hoevewinkel en de zelfpluk kan je ook bestellen via de webwinkel. Jan wil consumenten meegeven dat ze kunnen zorgen voor een leefbaar inkomen voor landbouwers door lokaal te kopen. Alle producten zijn gezond, duurzaam geteeld en supervers. Korte keten tovert het erf ook om tot een ontmoetingsplek.

De Lommerte

Bart Verstraete teelt biologische groenten, fruit en bloemen op ’t VremdVeld in Vremde (Boechout). Hij stapte in de korteketenverkoop om voedselkilometers te beperken en kraakverse producten aan te bieden via een korte keten. Het persoonlijk contact met de klanten, die hun groenten komen halen en hun bessen zelf plukken, staat centraal. De zelfpluk in een mooie omgeving is voor veel klanten een moment van onthaasting en dus een mooi voorbeeld van landbouwbeleving.

Vremdveld

Mitch Verhaegen van EiGeel – Eieren verkoopt vrije uitloop eieren via een automaat. Je vindt er ook producten van collega-landbouwers. Via de korteketenverkoop op het erf brengt Mitch pluimveehouderij dichter bij de consument. Ideaal voor een breder draagvlak en een fijn persoonlijk contact tussen landbouwer en klant.
Eigeel

Bart Vanbroekhoven staat bij het nomadische landbouwbedrijf Kemp vzw uit Geel/Mol in voor de korteketenverkoop van het lamsvlees en de wol. De kuddes van Kemp vzw zie je grazen in natuurgebieden, industrieterreinen, weides… in de Kempen en Antwerpen. Er zit een verhaal achter het lamsvlees van Kemp vzw: hun schapen stimuleren de biodiversiteit door te grazen en insecten en zaden te verspreiden tijdens hun tochten.

WVDKK_2021_AffichesLaureaten_BartKempVZW_Geel-Mol

Linda Van Dessel runt samen met echtgenoot Raf het familiebedrijf Recht van ’t Veld. Naast eigen vollegrondsgroenten en chrysanten verkopen ze ook groenten, vlees en zuivel van collega-landbouwers in hun sympathieke hoevewinkel. De korteketenverkoop levert volgens Linda enkel voordelen op: voor consument én producent!


Recht van 't veld