Spaarkaartactie

Handleiding voor korteketenproducenten

Lees alle info en de wedstrijdvoorwaarden op www.weekvandekorteketen.be of op Spaarkaartactie korte keten (oost-vlaanderen.be).

Schrijf je voor 31 maart 2024 in voor de spaarkaartactie. Per Provincie is een apart inschrijfformulier beschikbaar. Je vindt het hier. Vraag via het inschrijfformulier gratis promotiemateriaal aan.

● Het aanbod van promotiemateriaal kan verschillen per Provincie. Er zijn steeds spaarkaarten, stickers, affiches en gadgets (houten lepel) beschikbaar. Geef de klant bij het indienen van een volle spaarkaart een houten lepel cadeau. De houten lepel is gemaakt uit duurzaam FSC gelabeld hout.

● Zorg dat je voor iedere plaats (elke automaat, hoevewinkel, verkooppunt) waar je klanten aankopen, een affiche voorziet.

● Het promomateriaal wordt met de post bezorgd in de periode april/mei.

● Denk eraan: te veel bestellen en daarna weggooien, is niet duurzaam.

● Heb je vragen? Contacteer je Provincie of VLAM, de contactgegevens vind je hier.
Oost-Vlaanderen : korteketen@oost-vlaanderen.be

Hang je affiche(s) uit 

In het promopakket vind je affiches die je klanten op de hoogte brengen dat je deelneemt aan de spaarkaartactie. Hang de affiche(s) op, zodat je klanten ze goed kunnen zien. 

Maak reclame voor de spaarkaartactie bij je klanten

Vertel aan je klanten, mondeling of via je communicatiekanalen dat je deelneemt aan de spaarkaartactie. Download en gebruik hiervoor de communicatietools op weekvandekorteketen.be/voor-producenten.  Op de website www.weekvandekorteketen.be kan je de deelnemende producenten per Provincie vinden. Verwijs klanten door naar andere deelnemende producenten in je buurt. Gezien de actie loopt in alle Vlaamse provincies kunnen consumenten stickers verzamelen in meerdere provincies. Ze maken kans op een prijs in de Provincie waar de geldige spaarkaart is ingediend. 

Maak een urne

Maak een urne door op een geschikte doos of box een verwijzing naar de spaarkaartactie te voorzien. Kleef er bijvoorbeeld een lege spaarkaart. Zet ze op een goed zichtbare plaats. Verzamel de volle spaarkaarten van 18 mei tem 30 juni 2024.  

Start de spaarkaartactie op 18 mei 2024 

Bied vanaf zaterdag 18 mei 2024 elke klant bij aankoop een spaarkaart en/of één stickertje aan. 

Heb je een automaat, verkoop je pakketten, verkoop je online? Steek een spaarkaart en stickertje bij de producten of in de verpakking. Zorg ervoor dat volle spaarkaarten veilig kunnen gedeponeerd worden in een afgesloten urne.  Tot en met donderdag 30 juni 2024 (om 23:59:59 uur) kunnen de spaarkaarten worden verzameld.  

Trek potentiële winnaars op 1 juli 2024 

Op 1 juli 2024 trek je 5 geldige spaarkaarten uit de ingediende spaarkaarten.  Een spaarkaart is geldig als: 

● die ten laatste op donderdag 30 juni 2024 om 23:59:59 uur werd ingediend. 

● er 3 korte keten stickers werden gekleefd, waarvan minimaal 2 in een verschillende kleur en 

● alle velden volledig en duidelijk leesbaar werden ingevuld.  

Stuur deze 5 geldige spaarkaarten voor 15 juli 2024 op naar je Provincie. 5 adressen: 

Provincie Oost-Vlaanderen – dienst Landbouw & Platteland (spaarkaartactie) – Charles de Kerchovelaan 189, 9000 Gent  

Provincie West-Vlaanderen – Dienst economie & Internationale samenwerking – Koning Leopold IIIlaan 41, 8200 Sint-Andries 

Provincie Vlaams-Brabant – Dienst Land- en tuinbouw – Provincieplein 1, 3010 Leuven 

Provincie Limburg – Dienst Landbouw & Platteland – Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt 

Provincie Antwerpen – Departement Landbouw – Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen 

Privacyverklaring 

De persoonsgegevens worden enkel gebruikt voor en bewaard tot het einde van de spaarkaartactie korte keten. De Provincies en VLAM springen zorgvuldig om met de persoonsgegevens.  

Vragen? Lees de wedstrijdvoorwaarden op www.weekvandekorteketen.be