Open boerderijdag – Pomona

Weet u wat boslandbouw is? Ontdek het hier : korte informatiesessies over boslandbouw, bezoek boslandbouwbedrijf, informatie over oprichting Pomona cooperatief boslandbouwbedrijf met aandacht voor duurzame, eerlijke en lokale voeding met respect voor mens, dier en natuur van boer naar bord, activiteit voor kinderen (optie), verkoop producten boerderij (optie) meer info: www.pomonacoop.be

Organisatie

Pomona vzw

Contactpersoon:
Ann Van Hoye
Telefoon:
0484 50 69 81
E-mail:
pomonacoop@gmail.com
Website:
https://www.pomonacoop.be
Facebook:
https://www.facebook.com/pomonacoop/

Details

Type:
Opendeurdag
Doelgroep:
Iedereen
Gratis?
JA
Inschrijven:
NEE
Extra

Bomen op de akkers!? Als het van de Pomona landbouwers afhangt hoe meer hoe liever. Boslandbouw zorgt voor ons eten én herstelt de natuurlijke balans tussen grond en omgeving. En dat is broodnodig om om te gaan met de klimaatveranderingen.


Wase consumenten sloegen de handen in elkaar met François en richtten begin 2018 coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona op. Ondertussen zorgt de boerderij al bijna 1 jaar lang voor eigen lokale, gezonde en duurzame voeding. Rechtstreeks van boer tot bord. Zonder groothandel of winkel.


Zo krijgen de landbouwers een faire prijs voor hun producten. De consumenten kopen duurzame, eerlijke en lokale voeding met respect voor mens, dier en natuur.


We leiden je rond op de Pomona boerderij terwijl je meer te weten komt over boslandbouw, vertellen je meer over Pomona en hoe je mee kan doen. Tijdens je bezoek kun je genieten van Pomona hapjes en kun je producten en oogst van de boerderij kopen. En je kinderen? Die trappen ondertussen een balletje en verkennen het boerderijleven.


Locatie

Ongenaerthoeve
Bralstraat 3
Verrebroek

Tijdstippen

05/05/2019
11:00 - 17:00