Het Traagste Brood

Bakkerij BroodNodig organiseert een rondleiding zonder haast over het trage bakproces van brood van eigen graan. Beleef plezier aan de ontdekking van de rijke smaak van 'Het Traagste Brood' in al zijn varianten en geniet tijdens een degustatie met boter, olijfolie of grof zout. Het smaakt als een feest. 'Brood van Eigen Graan' is de nieuwste smaakcreatie. De principes van 'Het Traagste Brood' werden doorgetrokken naar alle aspecten van het ambachtelijk creëren van dit heerlijke brood. De traag groeiende tarwe wordt voor de winter op ons veld in Kapelle-op-den-bos gezaaid en pas in juli geoogst. Het heeft dus alle tijd om tot volle wasdom te komen. De oogst wordt in de Molens van Ramsdonk door molenaar Jef gemalen. Pas na vijf rustmomenten in de deegbereiding bakt Marc Van Eeckhout dit brood met zijn ongeëvenaarde smaak. Het brood blijft door dit trage proces op geheel natuurlijke wijze drie dagen lekker.

Organisatie


Contactpersoon:
Lyen Lutgart
Telefoon:
0496525803
E-mail:
lutgart@broodnodig.be
Website:
http://www.broodnodig.be
Facebook:
https://www.facebook.com/broodnodigbakkerijvaneeckhout/

Details

Type:
Kookdemo
Doelgroep:
Iedereen
Gratis?
JA
Inschrijven:
NEE
Extra

Brood kun je op vele manieren maken. In een haastige wereld neigt de industrie naar instant, haastig, snel. Maar sommige dingen vragen nu eenmaal tijd. Wij maken brood met smaak. We geven de ingrediënten alle tijd om tot hun volle smaakontwikkeling te komen. Dat verschil ziet u, hoort u als u op het brood klopt en vooral: dat proeft u. Iedereen is welkom op zondag 3 juni van 11 uur tot 18 uur. Doorlopend staan er rondleidingen op het programma.


Locatie

Bakkerij Van Eeckhout
Tervuursesteenweg 233
Zemst

Tijdstippen

03/06/2018
11:00 - 18:00