Dag van de Korte Keten in Bulskampveld

Je voeding kopen bij een lokale producent is veel beter voor het milieu, voor de boer en voor je gezondheid. Groenten en fruit die je koopt bij een lokale producent moeten niet over ettelijke kilometers getransporteerd worden, waarbij ze nog extra koeling en bescherming nodig hebben. Daardoor kunnen ze ook veel verser aangeboden worden, wat weer beter is voor de gezondheid. Dat geldt natuurlijk ook voor melkproducten en alle andere landbouwproducten.   Op zondag 3 juni van 14 tot 18 uur wordt de West-Vlaamse Korte Ketendag georganiseerd in Provinciedomein Bulskampveld. Deze dag vormt het afsluitmoment van de week van de Korte Keten (van 27 mei tot 3 juni)

  • Je kan deelnemen aan van workshops voor volwassenen rond voeding, korte keten, duurzaamheid, eetbaar landschap, bijen en bijenproducten
  • En wat dacht je van een Korte Ketenwandeling voor volwassenen of voor gezinnen met kinderen
  • De natuurworkshops, spelen en doorlopende animatie zullen jou en je (klein)kinderen zeker boeien.
  • Er is ook een boerenmarkt met lokale producenten en een uitgebreide drankgelegenheid met lokale bieren en fruitsappen.
  • Doorlopend kan je genieten van optredens van lokale bands of van podiumanimatie rond de korte keten.
Het hoogtepunt van de dag valt tussen 15.30 en 16.30 uur. Dan willen we het wereldrecord breken van de langste keten van ijsjes-etende mensen. Iedere aanwezige krijgt een gratis ijsje van een lokale producent. Zorg dat je er bij bent… de camera’s staan klaar om alles vast te leggen.

Organisatie

KVLV vzw

Contactpersoon:
Bart Decrop
Telefoon:
E-mail:
bulskampveld@west-vlaanderen.be
Website:
http://www.west-vlaanderen.be/bulskampveld
Facebook:

Details

Type:
Boerenmarkt
Doelgroep:
Iedereen
Gratis?
NEE
Sommige workshops zijn gratis, andere betalend
Inschrijven:
JA
http://www.west-vlaanderen.be/bulskampveld
Extra

Locatie

Bezoekerscentrum Bulskampveld
Bulskampveld 9
Beernem

Tijdstippen

03/06/2018
14:00 - 18:00