Ben je een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Week van de Korte Keten? Organiseer dan een leuke activiteit tijdens de Week van de Korte Keten van 6 tot 14 juni 2020.

Inspiratie nodig?

Natuurlijk wil je de Korte Keten mee helpen bekend maken en een activiteit organiseren tijdens de Week van de Korte Keten! Maar wat? En hoe onderscheid ik me van de andere activiteiten?

Met medewerking van het Steunpunt Korte Keten worden in februari en maart 2020 enkele vormingsmomenten voor organisatoren van evenementen gehouden. Het doel is je te helpen met het organiseren en promoten van je evenement. Per provincie worden er zowel namiddagsessies als avondsessies georganiseerd. Deze sessies zijn gratis, maar er wordt wel gevraagd uiterlijk 1 week voor aanvang van de vorming in te schrijven via steunpuntkorteketen@ons.be of 016/24 39 54.

Maatregelen i.v.m. Afrikaanse varkenspest

Ten gevolge de dringende maatregelen betreffende de bestrijding van de Afrikaanse varkenspest is volgende regel van kracht: 

De toegang tot elk varkensbedrijf of elke plaats waar varkens worden gehouden is enkel toegelaten voor personen nodig in het kader van de goede bedrijfsvoering.

Dit komt neer op een verbod op bedrijfsbezoeken op bedrijven waar varkens aanwezig zijn! 

Registreer je activiteit

Om de deelnemers het zo gemakkelijk mogelijk te maken, werken we voor de agenda samen met UIT-in-Vlaanderen. Via de UIT-databank kan je gemakkelijk je activiteit invoeren. Binnenkort verschijnen hier ook enkele filmpjes die je helpen met het invoeren van je activiteit. Vergeet zeker niet in je tekst “Week van de Korte Keten” te vermelden!