Activiteiten


Opendeurdag Bioboerderij Oogstappel

Kom struinen doorheen de onze hoogstamboomgaard, leer bij over de biologische korte keten landbouw tijdens onze rondleidingen (13u en 15u) of zet je rustig neer met een glaasje zelf geperst appelsap of huisgemaakt cider. Groot en klein, jong en oud, kijklustige of geïnteresseerde, onze deuren staan voor iedereen open.

  • Bioboerderij Oogstappel
    Emblem
  • 11/05/2019

Wandeling tussen de bloesems met doe-opdracht

Kom mee een gezellige wandeling maken tussen de bloesems met een doe-opdracht. Beginnen of eindigen doen we met een ontbijt/brunch tussen de bloesems.

  • Appelen Roes
    Oud-Turnhout
  • 11/05/2019

Proevertjes met streekproducten

Kom proeven van gezonde lekkernijen met het streekproduct van Zwijndrecht, AZWIJN.
Azwijn is de natuurlijke appelciderazijn van Zwijndrechtse appels, recht van bij de boer.

  • Aveve Johan De Rycke
    Zwijndrecht
  • 11/05/2019, 08/05/2019

Proeverij, verse zuivel van eigen hoeve

Wij zijn een melkveebedrijf met hoevewinkel
Kom tijdens de openingsuren van de hoevewinkel een didactische voorstelling van de productie van melk tot zuivel volgen.

  • Den Boerenzuivel
    Stabroek
  • 11/05/2019

Puur Lokaal

Ook zot van de korte keten?
Kom dan proeven van Puur Lokaal, een marktje met biologische, eerlijke en streekeigen producten in het centrum van Essen.

Op Puur Lokaal vind je biologische en lokale groenten en fruit, honing, eigengemaakte confituur of soep, vleespakketjes, duurzame foodtrucks, zeep, … Je kan er kopen, proeven en heerlijk kuieren op het Heuvelplein.
Heel de maand mei is het Heuvelplein verkeersvrij en dan is er plaats voor pop-upactiviteiten. Tegelijkertijd vindt de Week van de Korte Keten en de Dag van de Fair Trade plaats. Daarom organiseert de gemeente op zondag 12 mei van 10.00-14.00 uur de eerste editie van Puur Lokaal.

Meer info via de Vrijetijdsbalie, internationaal@essen.be of 03 670 01 56

  • Heuvelplein
    Essen
  • 12/05/2019

Workshop vegetarisch broodbeleg

Ben je uitgekeken op de eeuwige boterham met kaas, vlees, choco, confituur? geef je brood een vegetarische boost met veel kleur, boordevol smaak en een schep gezondheid krijg je er gewoon bij. Kom tijdens onze workshop snelle ideetjes opdoen, klaarmaken en proeven. We werken enkel met biologische en seizoensgebonden producten.

  • De Pluk en snoeptuin
    Zwijndrecht
  • 12/05/2019, 12/05/2019